Det här måste du tänka på innan du anordnar konferens

Ska du anordna en konferens är det viktigt att du har koll på många olika delar samtidigt. Det är en svår uppgift du står inför, och det är viktigt att du tar den på allvar. Var noggrann i allt du gör. Planera väl. Var förbered för förändringar och för hinder som kommer upp längs vägen. Det är nämligen vanligt att underskatta svårigheten i uppgiften. En konferens ska vara väl ordnad, annars är risken att den känns som misslyckad.

Om du ska anordna en konferens i Stockholm är Essinge Konferens Stockholm ett självklart val för dig att vända dig till. Essinge Konferens har en lång erfarenhet av konferens i Stockholm och har är med sitt natursköna läge kanske Stockholms trevligaste konferenslokaler.

Essinge Konferens

Essingesalen hos Essinge Konferens rymmer upp till 450 deltagare.

En checklista inför din konferens

Nedan kommer några saker du kan ta med i din checklista. Men förstå att du själv måste lägga till många saker som är viktiga för just denna specifika konferens du ska anordna.

Vad för slags teknik kommer behövas? Hur kommer ljuset se ut? Hur fungerar ljudet? Ska det vara mickar eller myggor som används? Är det så pass invecklat att det behövs en tekniker på plats? Det är viktigt att du testar tekniken innan konferensen startar. Ingen gillar strul med teknik, minst sagt deltagarna.

Hur deltagarna ska sitta under konferensen är viktigt. Det är viktigt att de vet var de ska sitta och att alla sitter bra. Att möblera rätt är alltså ett krav. Hur du väljer att placera ut deltagarna beror givetvis på många olika saker som du får sätta dig in i. Kanske ska varje deltagare även ha namnbrickor? Det blir enklare att prata med någon man inte känner på det sättet. Alla glömmer namn, men alla tycker det är pinsamt. Inte ska ett samtal förhindras på grund av glömska?

Vad ska ni äta? Ska det vara middag, lunch, fika innan maten och fika efter maten? Eller alltihopa? Planera väl. Glöm inte att människor är allergiska och inte äter allt av olika anledningar. Specialkost är ett måste.

Som du märker finns det mycket att hålla reda på för den som anordnar en konferens. Detta är givetvis inte allt, så sätt dig ner och tänk över och börja planera i god tid.